Flying Culinary Circus Juleøl Premium 4,7%

Dette ølet ble godt kjent i god tid før jul grunnet en «skrivefeil» som designeren hadde påført etiketten slik at de mer fantasirike delene av norsk presse kunne se er morsomt ord. Det er The Flying Culinary Circus, visstnok verdens eneste stadig omreisende kokkegruppe, som står bak brygget som er brygget hos Balder Brygg.

Ølet skal være en mørk og søtlig lagerøl med hint av lakrisrot og appelsin.

FCCJuleolPremiumAMLFarge: En klar og lys gylden brunfarge med et tynt, brunaktig skum.

Nese: Lett kjelleraktig maltaroma. Hing av lakris og sjokolade med en god sødme. Også et lite hint av bitterhet i bakgrunnen.

Smak: En innestengt, litt støvete, smak av maltsødme med et visst lakrispreg, som kommer kraftigere med høyere temperatur, og en litt fruktig bitterhet. Grapefrukt, appelsin og lime er noe av det jeg kommer på.

Konklusjon: Frisk men noe ubalansert, blir forhåpentligvis bedre til mellomjula. En grei tolkning av norskt juleøl. Litt friskere enn de fra de store bryggeriene og lakrisfansen får noe å kose seg med (så lenge de ikke drikker den for kald).

Innkjøpt: Meny Lade, Trondheim

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.