Witkap-Pater Stimulo 6%

Brouwerij Slaghmuylder er et belgisk bryggeri beliggende i Ninove, like vest for Brüssel. Emmanuel Slaghmuylder grunnla bryggeriet i 1860. Det er fortsatt samme familie som står bak den dag i dag og det er en miks av fjerde og femte generasjon som styrer butikken.

Witkap-Pater-serien kom til live i 1979 på forespørsel fra Brouwerij De Drie Linden i Brasschaat. De Drie Linden ble stengt for godt i 1980 og i 1981 overtok Slaghmuylder rettighetene og fortsatt bryggingen på eget initiativ. Det var kanskje like godt da Witkap-ølene står for 60% av bryggeriets totale produksjon. Stimulo er en klassisk belgisk blonde, med humle fra Erembodegem i Aalst, like nord for bryggeriet. Ettergjæringen er gjort på flaske så litt bunnfall må man vente seg.

WitkapPaterStimuloAMLFarge: Strågul med hvitt og aktivt skum.

Nese: Lett og fruktig med litt sitrus og såpe. Aprikos er det muligens.

Smak: Lett og leskende med et markant krydderpreg. Tørket høy, pepper, nellik og hint av fruktcocktail. Litt sitronvann er også inni miksen her et sted.

Konklusjon: En spennende og anderledes blonde som både lesker og pirrer. Ikke dum denne nei.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.