Santorini Red Donkey 5,5%

Hellas er ikke et land med noe stort internasjonal rykte på seg som ølnasjon. Men ting er på gang der også. Og på ferieøya Santorini ligger Santorini Brewing Company. De startet i 2011 av fire partnere: Yiannis Paraskevopoulos, vinmaker for GAIA Wines, Majda Anderson, opprinnelig fra California men nå relokalisert til Santorini, Steven Daniels som tidligere var vininnkjøper for Oddbins i Storbritannia og Boban Krunic en ølbrygger fra Serbia.

Red Donkey er en Amber bestående av Aurora og Styrian Golding fra Slovenia, Citra fra Oregon, og Nelson Sauvin fra New Zealand. En «alternativ» belgisk-type ølgjær er vissnok brukt og brygget tappes ufiltrert. Noe som kan forklare at flaska var en «gusher» an rang – muligens sammen med faktumet at best før datoen var for sju måneder siden.

SantoriniRedDonkeyAMLFarge: Ravgul med hint med litt rødskjær i kjernen.

Nese: Belgisk storng ale, evt trippel. Frukt og sitrus med hint av litt sødme.

Smak: Fruktig og maltsøt med en balansert og etterhvert markant humlebitterhet.

Konklusjon: Nå er ikke min smakserfaring med gresk øl videre stor, men dette er god øl – og definitivt noe å holde øynene oppe etter dersom man er på Santorini på ferie (og ja, bryggeriet tar imot besøk).

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.