Rogue Farms OREgasmic Ale 6%

Rogue Ales var opprinnelig en bryggeripib ble startet i Ashland, Orgegon, USA av tre tidligere Nike-ansatte i 1988. Året etter flyttet de til Newport, Oregon der de fortsatt holder til. I tillegg har de flere lokaliteter og gårder i Oregon.

Akkurat dette ølet er av deres Rogue Farms-serie der det i flaska i størst mulig grad produseres av dem selv på en av Rogue Farms (en i Tygh Valley og en i Independence). OREgasmic består av maltsortene Rogue Farms Dare™, Risk™ og Maier Munich. Av humle er det brukt Rogue Farms Revolution™, Independent™, Newport™, Freedom™ og Liberty™. I tillegg er gjæren deres egen Pacman.

RogueFarmsOregasmicAleAMLFarge: Mørk rav med et lite oransje preg med godt skum.

Nese: Veldig søtlig og typisk amerikansk. Litt røstet malt og fruktkompott er lett skjult der bak.

Smak: Søtt, krydret, tørr bitterhet og en viss fruktighet. Humla er ikke helt enig med min gane og i spisseste laget. Og bortsett fra humlebittet framstår brygget som litt flatt.

Konklusjon: Litt skuffet. Har smakt mye bedre øl fra Rogue før. Med humler som ikke klaffer med min gane og en flathet og ubalanse blir det ikke gjenvisitt på dette brygget fra meg. Men andre vil nok like det adskillig mer enn det jeg gjør.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.