Martha Krieger Spitzenpilsner 4,7%

Denne pilsen brygges av det familieeide Riedenburger Brauhaus i Altmühltal, Bayern. Familien Krieger kjøpte bryggeriet i 1866 og det har vært i familien siden. De har hele tiden brygget tradisjonelle bayerske øl men i 1994 gikk de over til 100% økologisk drift. I 1997 sluttet de også med filtreringen av alle ølene, dette for å bevare ølenes naturlige karakter. Bryggeriet inngikk samme år et samarbeid med Benediktinerklosteret Plankstetten om brygging av øl for munkene der.

Martha Krieger Spitzenpilsner er brygget for Sverige (innkjøpt på Systembolaget) til ære for Martha Krieger som er bestyrer ved bryggeriet og drivkraften for å gå heløkologisk. Kornet er fra Jura (ikke Skottland) mens humla er Hallertauer. Vannet er fra bryggeriets egen brønn.

MarthaKriegerSpitzenPilsnerAMLFarge: Uklar lys gul, med godt skum.

Nese: Lett og delkat preg av aromahumle og korn. Bittelitt appelsin og fersken.

Smak: Lett og myk med et lite bitterpreg. Litt preg av kornvann med frukttilsetning. Frisk og ren ettersmak.

Konklusjon: En ren og pen pilsner med litt ekstra fylde og aroma i forhold til standardpils. Et hyggelig bekjentskap.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.