Lade Gaards Old American Pale Ale 4,7%

Mens folk flest tråler butikker etter juleøl og orienterer seg i den jungelen har Grans sluppet et nytt øl i serien fra liksom-bryggeriet Lade Gaards Brygghus. Hadde de sløyfet ordet «Brygghus» hadde det ikke gjort meg så mye, men at de forsøker å late som det er et mikrobryggeri på Lade Gaards er juks og fanteri i min bok.

Men til brygget som skal være en American Pale Ale etter amerikansk oppskrift og en orginal oppskrift til og med om man skal tro etiketten. «Brygget etter gamle amerikanske oppskrifter med Pale Ale Malt og Cascadehumle» står det å lese langs nederste kant. Baksiden kan tilføye at det også er brukt Cara Malt, Bohemian Floormalted Pilsner og Bayer Malt.

GransLadeGaardOldAmericanPaleAleAMLFarge: Lys gylden med tynt og hvitt skum.

Nese: Lett og sødmefylt. Ikke noe som skriker APA akkurat.

Smak: Pilsneraktig anslag med litt ekstra i kantene. Litt krydderier, frukt og en metallisk bitterhet. Litt sødme ligger i bakgrunnen. Ingen særlig balanse å snakke om, her forsøker smakselementene å rope om oppmerksomheten, uten at noen av dem øker volumet noe særlig over hvisking.

Konklusjon: Ingen typeriktig APA dette. Føles mest ut som en lager med litt spesialmalt og en dæsj humleekstrakt. Ikke vond men den er for ubalansert og nøytral i stilen.
Rettelse: Med økt temperatur blir den tynnere, mer metallisk bitter og faktisk bortimot vond.

Innkjøpt: Bunnpris Stubban, Trondheim

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.