Norrlands Guld Dynamit 7%

I gamle dager, vi snakker her om forrige årtusen, var dette noe av det største man kunne få tak i hos broderfolket. I Norge hadde vi fortsatt en maksgrense på 6% på øl, noe svenskene hadde droppet flere år tidligere. I Jämtland sto Norrlands Guld sterkt og Norrlands Guld Dynamit var en klassiker hos norske studenter på «skitur» til Åre og omegn. Her fikk man høy alkohol per boks med tilhørende hodeproblemer dagen etter.

Norrlands Guld Dynamit har i dag selskap med ekstra sterke øl fra de fleste kommersielle svenske bryggerier, og grensene har blitt dyttet oppover slik at mange nå brygget 10,2%-øl. Fortsatt er det nok slik at disse ølene er mest populære hos de som er ferske i alkoholens verden og de som har hatt litt for lang og dyp erfaring.

NorrlandsGuldDynamitAMLFarge: Lys gylden.

Nese: Lett, sur malt. Litt sitron og kjeks.

Smak: Alkohol. En overveldende sødme og alkoholsmak som dekker over alt. Etter en stund kan man få en lett maltkarakter og litt hermetisk frukt, men den kvalmende sødmen er tilstede.

Konklusjon: Styr unna.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.