Black Isle Organic Goldeneye Pale Ale 5,6%

Like nord for Inverness i Skottland finnes The Black Isle og i en sving på motorveien er avkjørselen som fører til Black Isle Brewery. Etter et lite stykke langs en smal og fasanbefengt vei er man fremme på bryggeriet som har holdt på siden 1998 og har vokst fra «brewing in a bucket in a shed» til en kapasitet på 10.000 liter daglig og alt er økologisk (dette gjelder også humla, noe mange økologiske øl mangler).

Goldeneye Pale Ale består av hvetemalt samt Crystal og Pale Ale. Humlesortene er fra den nye verden, men jeg finner ingen opplysninger om hvilke. Antar at det er en engelsk pale ale med amerikansk tilsnitt.

BlackIsleGoldeneyePaleAleAMLFarge: Ravfarge med et flott, hvitt skum.

Nese: Søtlig humlepreg. Blomster og fruktdrops. Ananas, banan og mango er også å finne i tillegg til noen dype bittertoner.

Smak: Søtlig nesten litt ananasjuiceaktig. En god maltkarakter i bunn og en stram bittertone trekker opp litt men sødmen blir for dominerende, selv om det er noen sitrustoner som forsøker å trenge gjennom. Kort ettersmak som preges av daff sødme.

Konklusjon: Denne US-type Pale Aleen er for søt for meg, men iskald på en sommerdag i det skotske høylandet vil den nok passe bedre da sødmen vil være noe mer dempet. Black Isle har bedre saker enn dette på lager.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.