Berentsens Skumring 4,7%

I Egersund finner vi et familieeid bryggeri som har holdt på siden 1895. Det er rimelig imponerende å ha holdt på all den tiden og i tillegg ikke ha bli oppkjøpt og nedlagt av en av de store. En lokal oppsving som har ført til litt mer nasjonal distribusjon kom etter at Tou ble lagt ned og de har også hatt suksess med sine brennevinsprodukter de siste årene.

Skumring er en Brown Ale som er arvtageren etter Skumrings Ale som ble produsert som en hyllest til filmen «Skumringslandet» som i all hovedsak er innspilt i området rundt Egersund. Filmens ferdigstillelse og dermed også premiere ble svært utsatt da produsenten og en fotograf ble tatt av havet under unspillingen. Men filmen vil endelig ha premiere på kino i morgen, den 10. oktober.

BerentsenSkumringAMLFarge: Lys og klar brun med et godt rødlig skjær.

Nese: Lett søtlig av karamell med litt kandiss og mørke frukter. Et finurlig kjøttaktig hint er også å finne.

Smak: Lett og litt fruktig karakter med noen tørre kaffenoter og hint av sjokolade.

Konklusjon: En lett og enkel brown ale. Koseøl som man ikke blir lei av i en fei.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.