Anderson Valley Bourbon Stout 6,9%

Anderson Valley Brewing Company likker i Boonville, California (nord for San Fransisco). Befolkningstallet ligger på rundt 1000 sjeler så det er rimelig imponerende at de har fått fram et bryggeri med eksport rundt om i verden.

Brygget er en stout som er lagret i tre måneder på brukte bourbonfat. I bryggeriets opprinnelig utgave er etiketten preget av en kalkun og bærer navnet Wild Turkey Bourbon Barrel Stout da fatene er brukt til å modne Wild Turkey Bourbon. I denne utgaven som er innhandlet i Sverige er kalkunen byttet ut med bryggeriets «maskott» – Barkley (av arten Bjort – «It is a BEER. The Legendary Boonville Beer to be exact. Barkley, by name, who could be considered a cross between a bear and a deer (thus a beer). Barkley and his brethren are often seen about Anderson Valley by lovers of truly fine beers (especially if they’ve had a few).»

AndersonValleyBourbonBarrelStoutAMLFarge: Svart

Nese: Søtt, sjokoladepudding og mørk vaniljearoma.

Smak: Mye det samme som på nesa men med lakris og ren og mørk sjokolade i tillegg. Intenst.

Konklusjon: Snadder. Anbefales helhjertet. Kraftig og rik på smak men fortsatt balansert og blir sittende i lenge.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.