Ukas Ølnytt #6

Vinmonopolet slapp i går sine september nyheter. 17 i Basis, Parti og Testutvalget og 31 i bestillingsutvalget. Det er flere godsaker fra Austmann, Kinn og Ægir samt litt geuze fra Lindemans og spennende brygg fra noen engelske bryggerier (Beavertown og By the horns) pluss en god gammel klassiker i form av London Porter fra Fuller’s. Man skal heller ikke kimse av de mange danske nyhetene. Kort sagt, her var det mye godt.

Bergen Ølfestival (BØ) er i full gang denne helgen med bryggerier tilstede fra Trondheim og sørover. Garantert mye godt å smake på og lansering av ikke mindre enn tre ølbøker! For mer informasjon om priser og lokaler se på deres hjemmeside: Bergen Ølfestival. En liste over hvilke øl som er tilgjengelig er å finne hos Ølportalen.

Puben i kjelleren til Gloppen Hotell i Sandane er pussa opp og når er også bryggeriutstyr på vei til å bli installert. Planene er å ha bryggingen klar før jula setter inn. Dette melder Firda.

Skjenkekontrollen i Stavanger kommune har den siste tiden vært hyperaktive når det gjelder jakt på påståtte brudd på alkoholreglene i byen. Muligens er det en siste krampetrekning før regjeringen letter litt på reglene. Tom Erichsen, ved Cardinal, tar nå bladet fra munnen i Stavanger Aftenblad.

Er man i Salten-området kan man hver fredag stikke innom regionens minste pub, der innehaver og vert også er bryggmester. Bjørns Pub i Skjerstad har plass til 22 gjester (innendørs) i slengen og severer hjemmelaget øl. Avisa Nordland har mer.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.