Sofiero Original 5,2%

Sofiero er Sveriges mest solgte øl og har vært det siden det ble lansert i 2003. I 2013 ble omtrent 15,5 millioner liter solgt på Systembolaget, 5 millioner liter mer enn nummer to. En rimelig kraftig nedgang fra toppåret 2004 da nesten 25 millioner liter ble solgt.

Opprinnelig ble Sofiero brygget ved Sofiero Bryggeri i Laholm (Sør-Sverige). Men nå er det Kopparbergs Bryggeri som eier varemerket og har flyttet bryggingen hjem til Kopparberg (Midt-Sverige).

SofieroOriginal52AMLFarge: Strågul

Nese: Svært lett, sitrusaktig maltkarakter.

Smak: Lett og frisk maltkarakter. Litt sitrus. Svært lett og kort. Ettersmaken er av emment korn og man har mest lyst til å ta en slurk til for å bli kvitt den.

Konklusjon: Et bøtteøl. Vel designet og brygget, men kjipt og kjedelig på smak.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

4 kommentarer til «Sofiero Original 5,2%»

  1. Mr Arve. Tipper at en ølnerd liker å teste og smake på alle slags øltyper. Sjøl er jeg helt konsekvent og foretrekker øl brygget på bayersk vis. Rett og slett Lager. Har mange favoritter som fatølet til Carlsberg og Frydenlund. Og ikke minst belgiske Stella. Nå har jeg funnet enda en. Nemlig Sofiero. Er jo helt uenig i din konklusjon på smaken av denne. Rund og god , og ønsker mer pga den gode ettersmaken. Weisbeer, IPA etc ser jeg nærmest på som urinprøver. Smaken er som baken. Delt.
    Hilsen Roy

  2. Enig Roy! Forøvrig er Frydenlund (grønn) pilsner er min absolutte favoritt Men Sofiero er også et aldeles utmerket øl.
    IPA vil jeg ikke på noen måte ha i mitt glass, langt mindre drikke…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.