Smithwick’s Pale Ale 4,5%

Smithwick’s ble grunnlagt i 1710 av John Smithwick. Bryggingen skjedde opprinnelig i St. Francis Abbey Brewery som ligger i Kilkenny og det er fortsatt produksjon av Smithwick’s der i tillegg til ved Great Northern Brewery i Dundalk (et bryggeri Smithwick’s kjøpte på 50-tallet). I 1965 kom Guinness på banen og kjøpte Smithwick’s fra Smithwick-familien som hadde eid bryggeriet i over 250 år (med unntak av en periode fra John Smothwicks død og fram til barnebarnet kjøpte det tilbake). Mot slutten av året stenges begge bryggeriene og produksjonen flyttes til St. James’s Gate Brewery (Guinness Brewery) i Dublin.

Smithwick’s Pale Ale kom på markedet i 2011 og var det første nye ølet i Smithwick’s-serien på nær 20 år. Det er vann, 100% Pale Ale malt, Amarillo og Smithwicks egen gjær som har gått med i produksjonen.

SmithwicksPaleAleAMLFarge: Gul og klar.

Nese: Lett kornsødme med litt lett fruktighet ved siden av.

Smak: Kullsyrert kornvann med litt fruktekstrakt.

Konklusjon: Dette var kjipe greier. Ingen grunn å gå en meter ekstra for å kjøpe dette kontra ordinær norsk industripils. Synd at ikke Carlsberg Norge (Ringnes) kunne ha tatt noe annet ut av Carlsbergs svært rikholdige importkatalog når de først skulle ta inn noe.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

3 kommentarer til «Smithwick’s Pale Ale 4,5%»

  1. Hei !
    Interressant å lese konklusjon på dette ølet. Har smakt det ein gong, 0,5 l. Er heller ingen ølkjenner.
    Det var fantastisk godt øl. Det er vel også slik at «smaken er som baken»

  2. Hei! Må si meg helt uenig i denne konklusjonen. Syns Smithwick’s er blant de bedre pale ale’s som jeg har smakt og bedre enn de fleste norske. Har alltid fått lovord fra venner på besøk. Savner den i de norske butikkhyllene…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.