Mange nye Austmann-øl i pollistene i september også. Et av disse er en porter med sjokolade og kirsebær. Jeg kom over den på Bishops Arms i Östersund, der noen flasker sto igjen etter at Austmann hadde en Beermakers Dinner der i slutten av august.
Antar at det er norske kirsebær som er brukt i tillegg til Valrhona-sjokoladen.
Nese: Kaffe, sjokolade, lakris, lær og krydderier. En dyp mørk sødme i bakgrunnen (kirsebær).
Smak: En overtaskende lett men likevel typeriktig porter med et lett fruktig preg med mørk sødme. Hint av litt ekstra fyldig melkesjokolade.
Konklusjon: Snadder. Fyldig og rik. Lang ettersmak. Anbefales helhjertet.
En nydelig porter. Kakaoen og kirsebærene gir den både mer fylde og en herlig friskhet. Jeg henger meg på anbefalingen, og må nok plukke med meg noen flere flasker ved neste poltur. Austmann imponerer stadig.