Herman Hedning Bitter & Kränkt 5,6%

Strömsholms Brygghus i Köping rett vest for Stockholm. Brygghuset med pub ligger like ved togstasjonen, så ganske praktisk om man er i området. Der har de vært siden 2010 da de flyttet dit etter å ha vokst ut av sine opprinngelige lokaler. Starten var tilbake i 2008.

Deres etiketter er ganske forsegjorte, men de mest kjente er nok de som er hentet ut fra tegneserien Herman Hedning, der ølene er tatt fram i samarbeid med skaperen av Herman Hedning, Jonas Darnell.

Bitt & Kränkt er både en øl og en bok, der ølet naturlig nok er en bitter. Ifølge etiketten krenkes hvert brygg i tre timer for å få mest mulig bitterhet ut av humla. På den mer seriøse siden er det mer en ekstra sterk og maltet bitter, om man sammenligner med britiske tradisjoner.

StromsholmBitteroKranktAMLFarge: Mørk brun

Nese: Sjokolade er det første som treffer. Noe lysbrent kaffe og lakris kommer etterhvert, mens modne, mørke bær ligger litt skjult i bakgrunnen.

Smak: God karbonering med en smak av mørkbrent kaffe og bittersjokolade. Strengt tatt litt dagg synes jeg. Noen fruktoner er å spore langt der bak.

Konklusjon: Bitterheten er nesten fraværende på nesen med svært godt integrert på smaken. Savner litt friskhet og syre som kunne ha dratt dette brygget et par-tre hakk opp for meg. Slik det er nå er etiketten det morsomste med ølet.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.