Siste nytt fra Ægir i Flåm er en oktoberfestøl, eller Märzen Lager om du vil. Brygget Märzen stammer fra en bayersk bryggeriforskrift fra 1553 som sa at ølet kun skulle brygges mellom 29. september og 23.april. Brygget ble ofte flaskelagret fram til sensommeren og de siste flaskene ble tatt livet av under oktoberfesten. De topprinneligen Märzen-ølet skulle være «mørk brunt, fyldig og bittert».
Nese: Grøvbrød fra butikk, karamell, friske bittertoner og bittelitt fruktkompott.
Smak: Tørt og maltaktig annslag. Kornpreget er der til gangs. Dype sødmetoner (kandiss?) og en oppkvikkende bitterhet slåss litt om oppmerksomheten. Lett overmodne røde frukter er også å finne.
Konklusjon: Et friskt, bittert og maltdrevet øl som nok ville ha passet utmerket sammen med litt ølpølse, pretzel og annet tyskættet ølknask.
En kommentar til «Haustgule Lauv 4,7%»