Blend no.17 Fertile Empire 10%

Monks er blitt en insitusjon i Stockholm. De har vokst fra starten i 2006 og består i dag av seks restauranter og to bryggerier. For de som er glad i god drikke bør et besøk hos et av Monks steder absolutt stå på planen ved et besøk i Stockholm.

De har vel nær 300 forskjellige øl registrert hos Ratebeer og det kommer stadig nye brygg. I 2012 kom den første ølen i Blend-serien ut. Og som navnet tilsier er det et blandingprodukt, i all hovedsak av forskjellige øl men av og til også med litt ekstra. Blend no.1 Uniqum besto av 89,55% Monks Victoria Imperial Stout, 9,95% Goose Island Bourbon County Stout og  0,5% Mackmyra Special 06.

Blend no.17 Fertile Empire består av Monks Victoria Imperial Porter, Black Jack Imperial Porter, Index Out Of Bounds Vanilla Imperial Stout og Timmermans Kriek. Den er blitt tappet på 18cl-flasker og selges for 68:90 SEK. Sistemann ut så langt er no.30 Smokey Saisson, og i skrivende stund er 23 forskjellige Monks Blend-tapninger tilgjengelig på Systembolaget.

MonksBlendNo17AMLFarge: Svart

Nese: Kaffe, lakris, mørke kirsebær, sjokolade, både ristet, brent og søtlig malt. Mye å lukte på og rimelig massiv. Heftig, kompleks og veldig usosial.

Smak: Søtt. Veldig søtt faktisk. Vanilje og kirsebær i samspill gir en veldig søt innledning. Tørre, intense og mektige porter- og stout-toner danner bakgrunnen i et særs komplekst smaksbilde. Ettersmaken er overraskende lett og delikat med kirsebær sautert i vanilje lett krydret med nybrent kaffe, lakris og lær.

Konklusjon: Et mesterverk av en miks. 18 cl er nok og vel så det. Smakene sitter i så lenge og er såpass intense av man ikke trenger å ta en ny slurk så veldig ofte. Men samtidig er den veldig more-ish, som engelskmennene sier.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.