Omnipollo Fatamorgana

Omnipollo var det første svenske spøkelsesbryggeriet (evt. sigøynerbryggeri, gjestebryggeri osv) etter mal av danske forbilder som bl.a. Mikkeller. Oppstarten var i 2010, og året etter var det første brygget, Leon, klar for markedet.

Fatamorgana er en Imperial IPA brygget hos Pub Dog Brewing i Maryland, USA. I tillegg til malt er det også hvete og havre i miksen på dette 8%-lige ølet.

OmnipolloFatamorganaAMLFarge: Uklart gyldengul, herlig ufiltrert.

Nese: Veldig fruktig, nærmest smoothie-aktig (mango, banan, bringebær og eple). Delikate bittertoner i bakgrunnen hinter om at det ikke er smoothie i glasset.

Smak: Godt bitter og fruktig anslag. Samme frukt som på nesa, men bitterheten er mye mer fremtredende. God fylde og lang ettersmak.

Konklusjon: Et eminent øl. Et meget god eksemplar av IIPA, uten at det lar seg lokke til ekstreme høyder som USA-baserte øl av og til gjør. Fylde, finesse, kraft og balanse – en meget god kombinasjon.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

3 kommentarer til «Omnipollo Fatamorgana»

 1. Jeg oppdaget nylig dette bryggeriet og kjøpte noen flasker Nebuchadnezzar på Systembolaget på Charlottenberg, de smakte utmerket! Jeg hadde ikke hørt uttrykket «spøkelsesbryggeri», men forstår at dette dreier seg om «bryggerier» med egne varemerker men ikke bryggefasiliteter som leier/låner plass hos andre bryggerier?

  1. Spøkelsesbryggerier (Ghost breweries, gypsy brewers etc – kjært barn osv).

   Omnipollo og andre spøkelsesbryggerier (Mikkeller, To Øl, Evil Twin, brygger hos andre bryggerier ved å låne/leie deres kapasitet. Som oftest det snakk om at de sender avgårde en oppskrift for så å få flaskene i retur etter en tid.

   Det står en-og-førti øl – bloggen har litt mer om det.

   De Proef Brouwerij (Test Bryggeriet) i Belgia har spesialisert seg på brygging for slike spøkelsesbryggerier, og svært mange «skandinaviske» øl brygges der. De fleste Omnipollo-øl er fra De Proef, Nebuchadnezzar er blandt disse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.