Ukas ølnytt #3

Hamar Ølfestival er i full sving og er inne i sin siste dag i dag (startet torsdag). 60 sorter øl i all hovedsak velkjente sorter øl er tilgjengelig, men Aass som største bryggeri i antall varianter. Mest interesse er vel knyttet til ølene fra Laagen Bryggeri som startet opp i fjor sommer.

Cold Boy Brewery er et av de litt større norske mikrobryggeriprosjektene som har startet opp de siste årene. De har en god stund hatt øl tilgjengelig hos velassorterte dagligvarebutikker i flere deler av landet. Fortsatt brygger de ikke en dråpe selv, men har nå sikret seg et lokale i Askim der brygging skal finne sted før jul om alt går etter planen. Et sterkøl til salg på Vinmonopolet er også rett rundt hjørnet.

Mikrobryggeritrenden har nå også kommet til Mosjøen. Tidligere har det nærmeste lokalølet kommet fra nabokommunen Hemnes og Hemnesberget Mikrobryggeri, men nå har Stian Skogly i Mosjøen Mikrobryggeri lansert sine fire første øl. Lanseringsfesten fant sted hos Vikgården i Mosjøen sist torsdag. De fire ølene er FrøskattAnders (pils), FletterFæsje (hveteøl), Jåsdaill (porter) og Ratæskank (IPA). Helgeland Arbeiderblad har mer.

Bondens Marked i Kragerø har skaffet seg skjenkeløyve slik at det nå vil være mulig å ta seg en lokaløl mens man slapper av mellom bodene. Det er kun for servering, slik at det foreløpig ikke er mulig å få kjøpt med seg noen flasker hjem enda, men det jobbes med dette også. Fjellbryggeriet (Åmotsdal), Lindheim Ølkompani (Gvarv) og Wesselgården Kunst og Mat (Kragerø) har nylig meldt seg inn i Bondens Marked-organisasjonen og kan derfor nå stille på Bondens Marked i Kragerø med sine øl.

Sist men langt fra minst er det kommende uke tid for den årlige Oslo Beer Week som Grünerløkka Brygghus står bak. En rekke utesteder og bryggerier deltar og en mengde arrangementer er planlagt. Her blir det en uke med Osloøl i fokus. To av de ferskeste Oslo-bryggeriene (Drone Brygg og Little Brother Brewery) som vil presenteres for publikum på uteserveringen i Thorvald Meyers gate fredag-søndag. Program.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.