Whiskyskolen

Del 1: Hvordan jeg  drikker whisky
Om valg av glass, tilsetning av vann (eller andre ting) og basisteknikk for selve smakingen. En hvilken som helst whisky funker å øve seg på.

Del 2: Spennvidden i maltwhisky
En introsmaking for å gi deg et lite overblikk over de tydeligste smakskomponentene og hva de gjør med whiskyen. Du trenger tre drammer en urøyket bourbonfatlagret, en urøyket sherryfatlagret og en røyket (helst bourbonfatlagret). Konkrete forslag finner du i toppen av leksjonen.

Del 3: Råvarepreg
Lær å gjenkjenne grunnpillaren i maltwhisky. Hvilke smaker kommer egentlig fra råvaren?

Del 4: Hvordan whisky lages, med bilder fra Bunnahabhain
Prosessen fra maltet bygg til ferdig whisky illustrert med bilder fra Bunnahabhain.

Del 5: Så tapper vi på flaske
En gjennomgang av begreper rundt tapninger, fra standardtapninger til single cask.

Kommer snart: Del 6: Hva forteller etiketten oss?
Fortsettelse av del 5, nå ser vi på hva sjargongen på whiskyflaskeetiketter egentlig betyr.

Ekstraleksjon nummer 1: Festivaltips
Denne leksjonen er først og fremst nyttig om du har tenkt deg på festival.

Ekstraleksjon nummer 2: Ordliste
Her har jeg forsøkt å samle de begrepene som flyter rundt og kan forvirre deg som nybegynner (eller som mer erfaren for den saks skyld).

3 kommentarer til «Whiskyskolen»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *