Lesestoff til helga #162

Whisky

Islay: Det ser ut til å være slutten for Gartbreck: «Gartbreck ‘doomed’ thanks to land dispute» melder ScotchWhisky.com. Hunter Laing var klar til å kjøpe eiendommen og prosjektet av Jean Donnay da avtalen falt fra hverandre rett før signering. Da hadde Hunter Laing allerede kjøpt tilstøtende eiendom av Islay Estates, tiltenkt lager og parkering blant annet, som det etter sigende vil være vanskelig å gjennomføre prosjektet uten, og Hunter Laing nekter nå å selge denne eiendommen videre til Jean Donnay.

Så langt i historien later partene til å være enige om fakta, men hvem som har sagt hva og på hvilket tidspunkt slik at situasjonen nå er helt fastlåst er de ikke fullt så enige om. Donnay hevder Hunter Laing nekter å selge ham eiendommen, uavhengig av pris, Hunter Laing hevder på sin side at Donnay trakk seg fra sitt salg av destilleriprosjektet uten forvarsel og uten å ha kompensert dem for penger de allerede hadde investert i å begynne rivingen av eksisterende bygninger, og at han i tillegg forlanger å få kjøpe den tilstøtende eiendommen til en urimelig lav pris.

Og siden tråder på Facebook har en tendens til å forsvinne om folk plutselig kommer på bedre tanker, her er screenshots:

Jean Donnay, del 1
Jean Donnay, del 2
Svar fra Scott Laing

Hvem som har mest rett og mest feil skal jeg ikke forsøke å ta stilling til, men vi får håpe det går an å finne ut av det (eller at en tredjepart får lov til å kjøpe begge eiendommene og fullføre planene for Gartbreck).

Western Highlands: Et nytt destilleri har åpnet dørene uten for mye brask og bram. I planleggingsfasen har navnet Drimnin vært brukt, og destilleriet ligger på Drimnin Estate, men nå har det fått navnet Ncn’ean, som i følge ScotchWhisky.com uttales Nook-knee-anne. Det er etter sigende det første helt økologiske destilleriet i Skottland, og produksjonskapasiteten er på rundt 100.000 liter i året. De begynte å destillere i mars, og i juli åpnes dørene for publikum, som de fleste nye destillerier satser de på turisme.

Sverige: Box utvider, de dobler antall panner og legger til sju nye gjæringskar – noe som tilsammen tredobler kapasiteten – i tillegg utvider de besøksenteret og bygger etterhvert nytt lager. Grunnen er den gode mottagelsen de har fått i markedet og etterspørselen, selv etter det som må regnes som svært ung whisky.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.