Juleøl 2016 del 3

Vi fortsetter med det noe tilfeldige utvalget. Denne gangen noen Arve har plukket også, og han har visst gått mer etter «Oi, har vi drukket noe fra DET bryggeriet før, da?» Men først en sterk variant av Voss sin som jeg drakk i butikkstyrke her tidligere.

Voss Sterk Jolagåva 6,5 %

Nese: Julekrydder (nellik, kanel, ingefær), litt røkelsespreg, sødme i form av… kandissukker.

Smak: Følger opp lukta. Nellik og kanel. Mindre røkelsesfølelse på smaken. Noe bitterhet, som minner mest om brentmalt. Lakris.

Kommentar: Jo, det var en god idé å smake denne. Plenty julefølelse, men mindre ott enn på butikkutgaven. Kanskje den høyere styrken gjorde krydderet lettere å balansere? Fornøyd med denne.

Grad av jul: Fem juletrær.

Tonga Gardsbryggeri Jul på Tonga 6,5 %

Nese: Maltsødme, nellik, eller muligens lakris.

Smak: Nellik, lakris, kandissukker. Tørt og litt bittert i avslutningen. Litt lite karbonert.

Kommentar: Tonga er nytt for meg men vi tar gjerne mer øl herfra om dette er kvaliteten de holder. I følge etiketten brygget med egendyrket humle, og det er jo gøy. Vellykket juleøl, om litt flatere enn ønsket. Smaken er god.

Grad av jul: Fire juletrær.

Finnskogen Mikrobryggeri Finnskognissens Julebrygg 6 %

Nese: Maltsødme.

Smak: Maltsødme, en del bitterhet, hint av lakris og noe litt parfymeaktig, sjokoladenoter og banan.

Kommentar: Mja. Litt kjedelig, kanskje. Helt greit øl, men ikke veldig julete og ikke noe som stikker seg ut ellers heller.

Grad av jul: To juletrær.

Hegg Ølkompani Yulehegg 6,5 %

Nese: Først lite, etterhvert karamell.

Smak: Usj, nei. Det smaker mest bittert. Litt brentmalt, litt karamell, men det er noe rart med den karamellen. Eller er det kanskje bare bitterheten som gjør det? Svidd karamell? Ølet er også overkarbonert, noe som vel ikke hjelper.

Kommentar: Nope. Funker overhodet ikke for meg. Usikker på akkurat hva som har gått galt, men nei. Jeg vet ikke hva de har gjort med den stakkars malten, men det kan umulig være fortjent. Ikke drikkelig.

Grad av jul: Under tvil en stakkarslig liten grankvist.

Addendum: Eskild fra Hegg har kommentert både min og andres innsjekk på Untappd med at de har oppdaget en infeksjon på en del av flaskene (se bildet), og en oppfølgende kommentar med en epostadresse man kan kontakte så skal de prøve å gjøre det godt igjen. Kommentaren i seg selv holder i grunnen for meg, dette er forbilledlig kundeoppfølging i min bok, og jeg noterer at vi må gi Hegg en ny sjanse neste gang vi kommer over øl derfra.

 

Nøgne Ø Julequad 2016 10 %

Nese: Kaffedrops, rosiner.

Smak: Starter med kaffe, dadler og litt bitterhet. Så svelger du og så kommer sødmen og lakrisen. Jeg er ikke glad i søt lakris, men øl som smaker søt lakris er liksom greit.

Kommentar: Joda, dette går an. Burde sikkert sette noen i kjelleren, det er jo opplagt lagringsøl. Vet ikke helt hvor jula kommer inn, men en svært så drikkelig quad er det da.

Grad av jul: To juletrær.

En kommentar til «Juleøl 2016 del 3»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.