Lesestoff til helga #120

Whisky

Tautra: Før eller senere var det jo gitt at noen ville teste å destillere Stjørdalsøl. Når et parti av Klostergårdens Alstadberger for et par år siden manglet kullsyre ble ølet destillert og det begynner nå å ligne whisky. Stjørdalens Blad har pratet med Jørn og fått det til at det ikke er avklart om det skal så whisky på etiketten, men det gir seg vel sannsynligvis selv. Om det tappes før det er blitt tre år kan brennevinet ikke hete whisky, og det samme gjelder om ølet var humlet, og jeg vil vel tro at det er noe humle i Alstadbergeren?

Øl

Skottland: Hjemmebrygger med ambisjoner? Lyst på bryggejobb hos BrewDog? Hva med å delta i #HOMEBREWDOG?

Hamar: I går åpnet en Gulatingbutikk på Maxi storsenter.

Internett: Interessant innlegg om oksidering og øl fra The Hop Tripper, et godt argument for hvorfor brygge- og/eller tappedato bør trykkes på flaske/boks, siden «Best før» ikke sier nok om dette. (Via gruppa Ølsmaking på Facebook.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.