Kafé Soil og Monkey Brew

Addendum 15.04.2015: Da har også «brewpubdelen» av konseptet dukket opp på Facebook: Taps.

I februar lenket jeg til et innlegg Anders hadde skrevet etter en samtale med gutta bak Money Brew. Da var de i gang med å tilrettelegge de gamle lokalene til Annas kafé for oppstart av mikrobryggeriet sitt. Tidsplanen var usikker, det Anders klarte å få fra dem «indikerer at man trolig kan ta en ute-øl på åpningsdagen, uten å trenge ullundertøy. »

I dag meldte Annas kafé på Facebooksiden sin:

Siden desember har det skjedd ting på Bakklandet og nå er de nye eierne klar for åpning. På dagtid Kafé Soil og på kveldstid mikrobrygget øl. Sjekk det ut -åpnes i helga.

Som Anders meldte blir det kafédrift på dagtid, ved Iren Haukvik, og det har tydeligvis fått navnet Kafé Soil (lenke til Facebooksiden, som forhåpentligvis vil ha noe å melde i løpet av de nærmeste dagene).

På Kafé Soils Facebookprofil kan man lese:

Bakklandets nyeste tilskudd åpner 16.april 2015. Her vil du finne rettferdig handlet kaffe, hjemmelagde kaker og mye annet. Velkommen!

Med et slikt navn kan man vel håpe på et fokus på skikkelig kaffe også? Den positive assosiasjonen til ordet «soil» har i alle fall med landbruk og kvalitet å gjøre. Så gjenstår det å se hvor langt øldelen er kommet i forhold til kaffedelen.

Siden jeg er en nysgjerrig sjel tok jeg meg en liten spasertur bort på Bakklandet i lunsjen og kan rapportere at det var hektisk aktivitet i lokalene, og at det var mye som så klart ut (blant annet skimtet jeg en tappelinje med langt mer enn fem kraner). Så mye annet spennede er ikke å rapportere fra utsiden, men at det kan bli klart til helgen har jeg tro på ut fra det jeg så.

wpid-20150414_113025.jpg

Vi følger med videre, og blir det åpning til helgen kan du regne med at drikkelig.no stikker innom.

2 kommentarer til «Kafé Soil og Monkey Brew»

 1. Skulle gjerne besøke dere, men det ser ikke ut som det går an å komme inn med rullestol.
  Vil gjerne vite om dere skal montere rtampe.
  Samtidig vil jeg vite om dere har HC toalett. og om det holder godkjente mål:
  Høyde sete 48-50 cm
  Høyde armlener 75 -80 cm
  Takknemlig for svar.

  A M Sandvil

  1. Hei!

   Jeg kan ikke svare på spørsmålene dine, da jeg ikke har noe med Soil/Taps å gjøre annet enn som (entusiastisk) gjest. Jeg anbefaler at du heller spør på facebooksidene deres, Soil sin finner du her: https://www.facebook.com/pages/Kafé-Soil/658986930898313.

   Jeg kan bemerke at vi kom greit inn med barnevogn lørdagen i åpningshelga, men det så ikke akkurat rullestolvennlig ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.