Grythyttan 117 Oslo City Pils

Det er ikke hver dag man kommer over et øl som er brygget for et av Oslos kjøpesentre og som, så vidt jeg vet, kun selges der.

Grythyttans Brygghus bygger på tradisjonene til det gamle bryggeriet som lå på samme sted og ble opprinnelig grunnlagt i 1933. Dagens utgave stammer fra 2012 og bruker det orginale telefonnummeret til bryggeriet (117) som navn til alle sine øl.

Brygget er en pilsner som ifølge etiketten er brygget av kokker og somelierer som holder til i Grythyttan – sikkert i samarbeid med Måltidens Hus i Norden (de er flinke på å late som de er store disse svenskene) der det bl.a. undervises i tre fag som ligger under Örebro Universitet.

Grythyttan117OsloCityPilsAMLFarge: Uklar (herlig ufiltrert) strågul.

Nese: Lett malt og sitruspreg, hint av assorterte friske urter (litt som når man går forbi disken med friske urter i dagligvarebutikken).

Smak: Frisk og sitrusaktig med hint av sitrongress som går mot såpe. Grei fylde til lager/pils å være men mangler litt det humlebittet en god pils bør ha. En viss maltsødme er tilstede men bedøves av sitronsåpa.

Konklusjon: En grei pilsner for de som liker det med en dråpe sitronsaft eller tre. Ingenting å kaste seg på første fly til Oslo for å få tak i. Strengt tatt ingen krise om den får stå igjen på hylla om man er det heller.

Innkjøpt: Meny Oslo City, Oslo

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.