Julekalender 2019 luke 6 og 7

Luke 6

Nese: Gule epler og bakte epler, vanilje, eik. Får en litt uggen tone med vann – metallisk babyspy.

Smak: Malt og vanilje. Bjørkeved på ettersmaken. Med vann dukker det opp frukt, og jeg får i alle fall assosiasjon til gule rosiner.

Kommentar: Nærmere 60 %, tror jeg. Nesten sikkert eks-bourbon, men kanskje er det noe mer kreativt? Relativt ungt tror jeg det er, under 10 i alle fall, men godt kamuflert av fatet. Jeg har derimot ingen anelse hvor den kommer fra, annet enn at jeg tror den er skotsk. Ganske god, men litt forstyrrende med den unoten på nesa.

Fasit: Springbank 2004 Gajo Barolo finish. 54,7 % og 9 år når den ble tappet. Kan ikke si jeg merket noe Springbank-karakter, men finishen kan jo få skylda.

Luke 7

Nese: Tørkede bær, svisker og rosiner.Mørk sjokolade, appelsinmarmelade og svart te. Med vann dukker det opp røkelse og floralt krydder, og mye av sødmen forsinner.

Smak: Svart te med frukt, svidd gummi, appelsinmarmelade. Også smaken blir bitrere med vann, til gjengjeld forsvinner gummien, det smaker eik og bitter fruktte.

Kommentar: Ikke fælt, men ikke veldig godt heller. Alt for mye fatpåvirkning, og jeg kan ikke se at det er noe destillerikarakter igjen i det hele tatt (men jeg vet jo ikke om det var noe særlig karakter til å begynne med). 99,9 % sikkert eks-sherry. Jeg tror den er opp i åra, 20 + minst, kanskje en del eldre. Og 50 + %. Og man tipper jo på Speyside, det er liksom der de lager sånt, men det kan som sagt være nesten hva som helst (Ardbeg tror jeg altså ikke at det er).

Fasit: Kavalan Solist, 58,6 %, destillert 2006, tappet 2013, så ikke akkurat så gammel. Men ikke noe mangel på preg fra eks-sherry-fatet for det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.