Noen nye øl fra EGO

(Merk: Følgende er skrevet etter at jeg deltok vederlagsfritt på en Horeca-smaking arrangert av produsent/distributør. Produsent/distributør har ikke betalt meg for å skrive omtalen, ei heller lagt føringer for hvorvidt jeg skriver om produktene eller for hva jeg skriver.)

En dag i midten av februar kom jeg tilbake til PC’en og oppdaget et Facebookvarsel om EGO-smaking på Naboen mindre enn en time senere. Heldigvis kunne vi slenge oss rundt (jeg dro med meg Arve også), hoppe på en buss og være på plass, om ikke helt på tid så i alle fall ikke så sent at det var noe å snakke videre om. Februar, ja. Sånn sett er muligens overskriften en overdrivelse, helt nye er vel ikke ølene lenger.

Egentlig burde vel Arve skrevet om de humledrevne ølene, det er mulig det hadde slått bedre ut for EGO, men nå får dere min versjon i stedet. Alle ølene var tappet på boks, alle er tilgjengelige på Polets bestillingsutvalg, med untak av The Executioner som står som «utsolgt fra leverandør» i skrivende stund.

Mistress 5 % (en hoppy blonde, lansert på polet i mars 2018)
Lukter ganske humlete, litt syrlig. Fruktige og florale humletoner. Smaken er veldig humlepreget, ganske mye bitterhet, noe appelsinskall og florale toner. Litt for lite malt-/gjærpreg i bunnen for at det skal funke helt for meg.

Øst 6 % (en East Coast IPA)
Lukter tørt og gressaktig humle, med litt lær eller noe sånt slengt på. Smaker gress og appelsinskall og har ganske høy grad av bitterhet. Typeriktig nok til ikke å være særlig drikkelig for humlehatere som meg.

Hybridize 6 % (IPA brygget med kveik fra Hornindal, humlen er Citra)
Lukter fruktig: Sitrus og grønne epler. Mer gjær- enn humlepreg. Smaker… rart. Citraen er merkbar, den gir appelsinskall – ikke minst det hvite i appelsinskallet – og bitterhet. Ølet er ikke nødvendigvis godt (igjen: humlehater), men det er i det minste interessant.

Halvor fra EGO

Sour Delight 8 % (kettle-sour, dobbelhumlet, dobbel IPA)
Lukter av surt smågodt. Smaker surt og lett av humle, og Wasa husmann på ettersmaken. Det er mye mindre humlepreg enn beskrivelsen skulle tilsi. Veldig mye syre, og ølet er ganske godt, rett og slett.

Subtle Darkness 7 % (amerikansk stout)
Lukter kaffe, hardt røstet (les: brent) malt og litt «farmyard». Smaker mer lakris og mye kaffe, og ganske bittert og tørt. Den er for tørr for meg, jeg trenger mer sødme for å balansere det bitterbrente.

The Executioner 10 % (imperial stout)
Lukter rå kakao og søt kaffe (kaffe drukket gjennom sukkerbiter av brunt sukker). Smaker kaffe, kakao og vanilje. Veldig god, men litt uferdig (umoden). Trenger nok noen måneder/år i kjelleren for å nå sitt makspotensiale.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.