Julekalender 2017 luke 21

Nese: Skumputer, bringebærsukkertøy, og noe vegetalsk i bakgrunnen, furunålsaktig. Fortsatt søtt med vann, furunåla blir borte, appelsinbruspulver.

Smak: Ferskt treverk, vanilin, tørket frukt av noe slag. Får litt assosiasjoner mot parfyme med vann, men det holder seg på et balansert nivå.

Kommentar: Til grain å være ganske god, selv om lukta er bedre enn smaken.

Ja, jeg er altså rimelig sikker på at dette ikke er maltwhisky. Det kan være bourbon, muligens, men jeg ville nok heller trodd det er skotsk grainwhisky som har fått ligge ganske lenge på fat. 50+ % igjen og da sikkert minst 20 år.

Fasit: Port Dundas 1980 SMWS G 6.5, så skotsk single grain var rett, men den er hele 35 år gammel. Burde husket å ta i, god grain er gjerne over 30. Og «bare» 49 %. Vel, huggærnt var det nå ikke.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *