En håndfull sommerøl

Ok, så er et par av disse begrenset somrete i tradisjonell forstand, men når de lanseres på sommeren får de nesten tåle å havne i sommerølkategorien. Og… vi bor tross alt i Trøndelag.

Stokkøy Sommerale (Batch 68) 4,7 %

Nese: Fruktig, sitrusaktig. Mest appelsin, tror jeg.

Smak: Noe malt, appelsin og appelsinskall.

Kommentar: Ganske frisk og fin sommerøl, litt mye appelsinskall på smaken for min gane, men ikke håpløst mye.

Voss Bryggeri Mauritz Hage 4,7 %

Nese: Syrlig bringebærsaft.

Smak: Tydelig bringebær. Mindre syrlig smak enn lukt, desverre. Det er en litt emmen sødme på smaken, særlig ettersmaken, som ikke helt treffer for meg.

Kommentar: Med litt mer syrlighet kunne dette blitt en fulltreffer for sommeren, som det er er det mange andre øl (til og med øl med bringebær) som funker bedre for meg.

Steam Killer Cucumber Ale 4,7 %

Nese: Agurk, særlig agurkskall, og litt gressete humle.

Smak: Joda, agurk smaker det såvisst. Ganske friskt øl, med passe mengde humlebitterhet.

Kommentar: Etter Agurken var jeg litt skeptisk til denne, men det hadde jeg ikke trengt å være, dette er helt ok. Ikke et øl jeg kommer til å kjøpe mange ganger, for å være ærlig ser jeg ikke helt poenget med agurken, men det er absolutt drikkelig og forsåvidt forfriskende i den noe plutselige sommervarmen.

Reins Kloster Lakris Melkshake Stout 4,7 %

Nese: Litt søt lakris, litt kaffe.

Smak: Først smaker det ganske standard stout, litt kaffe, litt røstet malt, men så kommer lakrisen – sånne Pingvin lakrispastiller fra danskebåten – snikende når du har svelget og tar over hele munnen.

Kommentar: Prisverdig særpreg i et øl i butikkstyrke. Liker du lakris kan det ikke unngå å sjarmere. Kanskje ikke et øl du drikken en sixpack av, men utover det en klar vinner fra Reins.

Reins Kloster Mexikake Chili Cake Face Porter 4,7 %

Nese: Porteraktig, litt sjokolade og kaffe, muligens hint av chili, men det siste kan være påvirket av navnet.

Smak: Som med lakrisvarianten smaker det først ganske standard porter, med et lett fruktig preg. Chilien kommer snikende etter at jeg har svelget.

Kommentar: Akseptable mengder chili, men som vanlig sliter jeg med å se poenget med chili i ølet. Chili til ølet, javisst, men ikke i. Men det er min mening. Sett bort fra det er dette langt fra det dårligste jeg har smakt.

Lervig Hazy Days 4,7 %

Nese: Mye humle. Appelsinskall og noe mer grumsete, muligens kattepiss.

Smak: Også mye humle. Appelsin- og grapefruktskall, og grapefrukt. Tørt maltpreg.

Kommentar: Denne forventet jeg ikke å like, og man kan vel regne det som en slags selvplaging når man kjøper blodferskt (bokset 22. juni) tørrhumlet øl med «If you don’t like hops this ber (sic) is better left on the shelf» på etiketten. Sånn sett er jeg positivt overrasket. Lukta har en forstyrrende uggen tone, men smaken er ganske rent fruktig (om ikke akkurat den biten av frukten jeg helst spiser), og det mugne appelsinskallpreget som ofte kjennetegner hyper-humla øl er fraværende. Så ølet er faktisk drikkelig, og er du en smule mer glad i humle enn meg vil jeg gå så langt som til å anbefale deg å teste dette ølet.

Alle ølene er kjøpt på Gulating ølutsalg avd. Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.