Lesestoff til helga #160

Øl

Verden: Fredag annonserte Joe Tucker at ZX Ventures, et selskap som er heleid av AB InterBev, har kjøpt en minoritetsaksjepost i RateBeer. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Noen er overrasket over at AB InterBev kan ha noen interesse av en slik investering, andre er bekymret for hva det vil bety for RateBeers uavhengighet. Sam Calagione, fra Dogfish Head, er i den siste gruppen og har skrevet et åpent brev til RateBeer/AB Interbev.

Verden: Er du på Facebook og medlem i en ølgruppe eller to har du garantert sett lenken til underskriftskampanjen mot Carlsberg Heinekens «patentering av ølbrygging». Overskriften er mildt sagt tendensiøs (teksten du får lese om du følger lenken er langt mer fornuftig) og det er vanskelig å forstå at oppgående mennesker skal tro på at det er noen mulighet for at et firma skal få patent på ølbrygging eller bygg generelt, det er ikke sånn patentering fungerer.

Man kan selvsagt likevel stille spørsmål ved hvor klokt – eller etisk – det er å tillate patentering av dyrkningsmetoder eller framavlede plantetyper, men det er kanskje ikke nødvendig å gå helt i eleventy!!!1111!!-modus. Om du vil lese en litt mer detaljert analyse av hva Carlsberg/Heineken faktisk forsøker å patentere er Anders mannen for deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.