Juleøl 2016 del 4

Qvart Ølkompani Julekjesk 7 %

Nese: Mørk malt, litt ubestemmelig krydder.

Smak: Solid maltgrunnlag, noe sjokoladeaktig og noe fruktaktig i retning kirsebær. Det er også noe vinøst over det hele, jeg får litt assosiasjon til konfekt med likør i.

Kommentar: Spesielt. Jeg antar det er tonkabønnene som gjør det. Jeg er ikke helt frelst, men har heller ikke akkurat noe i mot å drikke opp resten av flaska.

Grad av jul: Tre juletrær.

Inderøy Gårdsbryggeri Musemor 6,7 %

Nese: Mørk malt og nellik.

Smak: Malt, litt mørk sirup, litt nellik, litt generelt krydderpreg.

Kommentar: Mørkt og søtt, men likevel overraskende friskt. Vil tro det er godt til fet mat, så jeg tror kanskje jeg skal plukke opp en eller to til for å drikke i jula. Godt synes jeg i alle fall det var.

Grad av jul: Fire juletrær.

Haandbryggeriet Nissemor 6 %

Nese: Nederlandske kaffedrops.

Smak: Kaffedrops og noe fruktig, en blanding av sukat og dadler eller noe sånt. Tydelig bitterhet, men den er greit balansert.

Kommentar: Forsåvidt et ganske godt mørkt øl, men jeg får ikke helt julefølelsen.

Grad av jul: To juletrær.

CB Juleøl 6,5 %

Nese: Søt malt og karamell.

Smak: Karamellmalt, sødme, litt metallisk bitterhet.

Kommentar: En gang for en del år siden, mens jeg fortsatt egentlig ikke likte øl, kåret jeg CBs juleøl til vinneren i en blindtest. Det skal jo sies at utvalget også var en smule dårligere den gangen, det var vel de store kommersielle og Nøgne Ø og ikke så mye mer. Vel, jeg tenkte det ville være interessant å smake årets utgave. Og konklusjonen er vel helt greit øl, men milevis unna å hevde seg i nåværende utvalg.

Grad av jul: (Vel, det smaker jo kommersiellt juleøl, så) tre juletrær.

Schouskjelleren Juleøl (2015) 7 %

Nese: Tørt korn.

Smak: Tørt stoutpreg, en del bitterhet, metallisk ettersmak.

Kommentar: Hm. Vel, som stout ville den vært kjedelig, som juleøl, vel, hvor er jula? Ikke udrikkelig, altså, men pregløs og det lille som er er ikke voldsomt godt.

Flaska er kjøpt på polet nå i desember, men ølet er tydeligvis 2015-årgangen, siden best før dato er februar 2017 og 2016-årgangen på Untappd er registrert med 6,2 % styrke. Man skulle tro et mørkt øl på 7 % ble bedre etter et års lagring, men muligens har det ikke vært positivt for dette ølet. Vanskelig å si.

Grad av jul: Et par grankvister.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.