Lesestoff til helga #135

Whisky

Bonnybridge: Huseiere i Bonnybridge saksøker Diageo i håp om erstatning da de mener at verdien på huset deres har falt på grunn av soppvekst forårsaket av «the angel’s share». At lagerbygninger blir svarte over hele Skottland på grunn av soppen baudoinia compniacensis er velkjent, og man kunne kanskje ment at huseierene hadde en god sak om det var snakk om et nytt lager, men i følge Diageo ble lagerene i Bonnybridge tatt i bruk i 1979, mens husene det er snakk om ikke ble bygget før rundt 2002. Da blir det litt som de huseierene som har kjøpt leiligheter på Solsiden i Trondheim (eller Aker Brygge i Oslo) og så klager på måkeskrik og båtmotorlyd. Burde det ikke hete «the fungus’ share», forøvrig? Litt mindre poetisk, det, kanskje.

Jylland: Det går så det suser for Fary Lochan i følge TV Syd.

Danmark: Et nytt dansk destilleriprosjekt har dukket opp på internett: Sall Whisky. Konkret informasjon om prosjektet er det foreløpig svært sparsomt med, men når de har hatt crowdfunding kick-off den 15. november kan man kanskje forvente mer. I mellotiden kan du jo abonnere på nyhetsbrev og/eller følge dem på Facebook, Instagram og Twitter.

Øl

Danmark: Mikkeller lager ikke bare mye spennende øl, de involverer seg i spennende prosjekter ellers også. Nå skal de samarbeide med bedriften LevAs, som tilbyr utdanning og andre støttetiltak til folk med autisme- eller aspergerdiagnose. Det nye bryggeriet Skippinge Brewing Co skal drives i størst mulig grad av personer som faller i denne gruppen, og med faglig støtte fra Mikkeller kan det vel ikke bli helt galt. Les mer hos Mandag Morgen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *