Lesestoff til helga #97

Finland: Jeg – og sikkert mange med meg – forbinder Fiskars med sakser og kniver, men nå er det er destilleriprosjekt på gang i Fiskars: Ägräs destilleri. De later foreløpig til å være på «invester i oss!»-stadiet, og planlegger både blanksprit smakssatt med lokal flora og lagret sprit som whisky.

Norge: Det norske måltid har kåret Årets tradisjonsøl og Grim & Gryt gikk av med seieren. Vi gratulerer!

London: God analyse i The Guardian om Ab InBevs oppkjøp av Camden Town Brewery og hva det betyr for håndverksølmarkedet.

Kjøkkenet: Lurer du på hva du skal gjøre med den biten buffalo-kjøtt du har liggende i fryseren? Hva med en Yeti Imperial Buffalo Stew? (Har du ikke tilfeldigvis en bit buffalo i fryseren, sier du? Vel, jeg tipper oppskriften funker med annet storfekjøtt også. Jeg har tenkt å teste.)

Tromsø: De som var på Arktisk whiskyfestival i Tromsø på lørdag kan mimre litt med denne artikkelen i iTromsø: Her får du verdens beste whisky.

Norge: Aftenposten melder om en noe snodig konsekvens av gjennomgangen av alkoholreklameforbudet: Norske forhandlere må klistre lapper på etikettene på bl.a. vinflasker for å gjøre QR-koden uleselig, til tross for at den gjerne bare leder til nettadressen til produsenten som står rett ved siden av og som ikke må sladdes (fordi den regnes som «kontaktinformasjon til produsenten»).

Verden: Lysten på å starte et destilleri (og tjene penger på det)? BBC kan fortelle deg hva som skal til.

Ukas blogg/nettside:

omrom

Om rom handler, no surprises there, om rom. Fin blanding av anmeldelser og nyheter, for deg som er ute etter «malternativer». Om rom har også en Facebookside.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.