Brooklyn invaderer dagligvaren

Carlsberg-partneren Brooklyn Brewery har opparbeidet seg en solid fanskare i Norge både blandt entusiaster (ikke minst takket være solide håndtverksøl) og folk flest (takker være Carlsberg Norges Ringnes’ plassering av Brooklyn-produkter hos de fleste av sine kunder).

De ølene de hittil har kommet med har vært på polet og salget har vært godt, selv om Carlsberg Norge Ringnes har visst å ta seg betalt for standardproduktene og særlig da Brooklyn Lager som koster omtrentlig 3 ganger så mye i Norge som i Sverige, og regner man seg bakover finner man ut at det hadde vært mer lønnsomt for Vinmonopolet å reist til Sverige og kjøpte den på Systembolaget med fulle svenske avgifter for så å betale alle norske avgifter enn å handle direkte fra Carlsberg Norge Ringnes.

Tre øl har funnet veien til norske dagligvarebutikker og spesialforretninger og de er observert hos samtlige av de norske kjedene samt også Gulating.

Den første er Brooklyn 1/2 Ale 3,4% som ble anmeldt her på drikkelig.no i fjor sommer. Prisen i Norge er da «bare» drøyt det dobbelte av prisen hos de svenske dagligvarekjedene. Anmeldelsen finner dere her.

BrooklynScorcherAMLBrooklyn Scorcher IPA 4,5% er medlem av den voksende gruppen Session IPA, eller IPA med lavere alkoholstyrke og mindre humle enn normalt (av enkelte bryggerier kalt pale ale). Det spesielle med dette brygget er at det inneholder en splitter ny humlesort som inntil videre går under navnet HBC #366 (og er grunnen til at Scorcher IPA opprinnelig gikk under navnet Scorcher #366) og Willamette. Pale Malt og Crystal Malt oppgjør malt oppskriften.

Farge: Gylden og klar. Lett og pen hvit skumtopp.

Nese: Fruktig (ananas, druer, mango og litt sitrus) og lett krydderpreget. Markant sødme.

Smak: Uttynnet tropisk juice med en solid dæsj humle.

Konklusjon: Lett og frisk men veldig ubalansert.

BrooklynAmericanAleAMLBrooklyn American Ale 4,5% er det siste brygget ut fra Brooklyn i norsk dagligvare. Dette er en US-type pale med Willamette, Cascade og Amarillo med malt av typene Maris Otter, Pale og Crystal.

Farge: Gylden gul med et bittelite rødlig skjær. Tynt skumlag med bittesmå bobler.

Nese: Dempet med god maltkarakter og litt innestengt frukt. Lett og frisk karakter.

Smak: Lett fruktig men også litt flat og tynn. Det finnes gode smaker i balanse her men det blir for lite og lett.

Konklusjon: En god øl å servere dem som vil ta steget opp fra lager men vil gjøre det med bittesmå steg. Hinter om en god pale ale der alle smaker er trukket ned mot minste felles multiplum.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.