Ukas Ølnytt #14

Norge: Vinmonopolet har slipp av juleøl mandag 3. november og ikke færre enn 107 forskjellige brygg lanseres da. Den komplette oversikten finnes hos vinmonopolet.no. Mange av bryggene kommer fra de mange nye norske mikrobryggeriene som har kommet de seneste årene, deriblandy Bådin (Bodø), Klostergården (Tautra), 7 Fjell (Bergen), Austmann (Trondheim), Balder (Leikanger), Trollbryggeriet (Stranda), Larvik (Larvik) og Sagene (Oslo/Arendal) for å nevne noen.

Sverige: Samme dag som i Norge lanserer også Systembolaget juleøl. Kun 74 er å finne på deres lister, men en del flere vil komme i andre slipp og ikke minst bestillingsutvalget etterhvert. Mandag 3. november lanseres også 16 øl i lokalsortimentet (bestillbart over hele landet), og de fleste av disse er jule- eller vinterøl. 40 øl lanseres også i bestillingsutvalget samme dag. For den hele oversikten over hva som lanseres på Systembolaget 3.november klikk her.

Tromsø: Utestedet Victoria Fun Pub skryter av å ha Tromsøs største tappetårn, men ti kraner. De slår seg også på brystet med å ha flest øl på fat når Ølhallen stenger for dagen (Ølhallen stenger kl. 18 på lørdager og kl. 19 på hverdager). Før ølhundene går amok er det på sin plass å bemerke at 12 av de 13 fatølene er Mack, og kun ett av dem ser ut til å være ment for vekslende brygg – de andre er fast inventar. Dette melder iTromsø.

Oslo: Aftenpostens søsterorgan OsloBy har vært på Cafe Sara som har steget fram som et av de triveligste ølstedene i Oslo der man uten problemer kan ta med de som bryr seg katten om hva de drikker.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.