Lindemans Apple 4%

Brouwerij Lindemans er et familieeid bryggeri i Vlezenbeek, Belgia – like sør for Brüssel. De produserer utelukkende lambicøl med forskjellige frukttilsetninger. Historien rekker tilbake til 1700-tallet og en gård med et lite gårdsbryggeri. Kommerisiell brygging startet i 1811 og i 1930 ble gårdsvirksomheten lagt ned da bryggeriet hadde såpass suksess og måtte utvides.

Lindemans Apple består av lambicøl som er lagret fra ett til to år på fat og der epler og eplejuice tilsettes. Totalt 25% av innholdet i flaska oppgis å være frukt (eplejuice) og i tillegg er det tilsatt fruktose, søtningsmiddel og aroma!

LindemansAppleAMLFarge: Dyp strågul.

Nese: Eple. Et lite kornpreg med hint av humle langt baki et sted.

Smak: Søt eplenektar med kullsyre. Ettersmaken har den daffe smaken av kunstig søtnindsstoff av noe slag.

Konklusjon: Alt for søtt. Som dessertøl med is oppi hadde det kanskje fungert. Hva de skal med søtning, søtningsmiddel og aroma når de har 25% juice er over min forstand. Det er bortimot grunn nok til å styre unna.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.