Buxton Tsar Bomba Generation 4 10%

Buxton Brewery holder til i Buxton, Derbyshire og har holdt på siden 2008. De har laget mange forskjellige øl og også noen sambrygg med de skandinaviske gjøkbryggeriene To Øl og Omnipollo.

Tsar Bomba er en fatlagret og Brettanomyces-infisert variant av deres Tsar Russian Imperial Stout. Kort fortalt drakk de en flaske Courage Hogshead-matured Russian Imperial Stout fra 1978 og brukte bunnfallet i denne til å «sprite opp» sin egen Tsar. 9 måneder på eikefat vekket Bretta-partiklene til live igjen og ga liv til Tsar Bomba. Fjerde generasjon hadde sin verdenspremiere(?) på spesialølslippet til Vinmonopolet nå i oktober.

For en gang skyld kan man ikke skylde på norske avgifter og Vinmonopolet for at prisen er stiv: 129 NOK. Prisen direkte fra bryggeriet (dog for tredje generasjon) er £15 ~ 159 NOK.

BuxtonTsarBombaAMLFarge: Svart

Nese: Svart og syrlig. Fersken, rips, kanel, kardemomme, eik, kjeks og bittelitt jordbær. Mye som foregår her.

Smak: Rik og sterk. Krydder, sopp, karamell, svartbrent kaffe, røde bær og frukter og litt bittersjokolade. Mengder av forskjellige smaker her. Mye, dypt og rikt.

Konklusjon: Priser er stiv, men smaken leverer. Noen ekstra flasker må nok anskaffes og lagring utprøves på denne her. Anbefales.

Forfatter: Arve

Trønder, far, ølnerd, whiskynerd, hobbyautist, geek light, bussjåfør og anglofil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.